Select Page

FAQ (veelgestelde vragen)

u

Is hypnose net zoiets als slaap

Hoewel er veel misverstanden over bestaan, is hypnose helemaal niet hetzelfde als slaap. Het tegenovergestelde is juist waar. In hypnose ben je juist extra alert en hoor je alles nog om je heen. Je tentakels staan juist extra uit, je bent sensitief voor wat er om je heen gebeurt. 

u

Kan iedereen in hypnose komen?

Iedereen kan in hypnose komen maar er zit wel verschil in hoe snel. De een laat zich makkelijker meevoeren en staat er meer voor open dan de ander. Omdat je door het mentale jezelf eruit kan halen, is het ook bij mentaal sterke mensen, of als je er niet in wil of durft, een kans dat het niet heel gemakkelijk gaat. Uiteindelijk kan iedereen in hypnose gaan. 

u

Ik vind het spannend, wat moet ik doen?

Dat is niet erg. Veel mensen vinden het spannend om voor de eerste keer in hypnose te gaan. Het grootste gedeelte geeft naderhand aan dat ze nergens bang voor hoefden te zijn. Dit omdat je zelf volledig in controle bent namelijk hoe de hypnose verloopt. En als je het niet prettig vindt, kun je jezelf er zelf uithalen. Voor de hypnose audio start, krijg je een uitgebreide PDF met meer informatie hoe hypnose werkt, wat het precies is en wat je kunt verwachten. Je wordt er dus goed op voorbereid. Ook kun je een paar keer oefenen met de hypnose audio. Als het niet in 1x lukt om goed in hypnose te komen, probeer je het een andere keer gewoon nog een keer. Dat is geen probleem!

u

Kan ik in hypnose blijven?

Nog niemand is ooit in hypnose gebleven. In de hypnose audio’s word je altijd weer uit hypnose gehaald. Ook al ben je heel diep in hypnose, dan nog hoort je onderbewustzijn dat je eruit wordt gehaald. Daarentegen kun je jezelf er ook makkelijk uithalen. Als je je bewustzijn gaat gebruiken (je gedachtes, het mentale) dan heb je jezelf er eigenlijk al meteen uitgehaald. 

u

Is een audio wel net zo effectief als een hypnotherapiesessie?

Soms is een hypnose audio zelfs effectiever. Het gaat er namelijk om dat je je veilig en vertrouwd voelt en je je kan laten gaan en ontspannen. Sommige mensen hebben daar juist meer moeite mee als ze in een vreemde ruimte zijn bij een vreemd persoon die hen in hypnose brengt, dan als ze thuis rustig op hun eigen slaapkamer zitten of liggen. Als je je kan laten meevoeren (of je oefent er eventjes voor), dan is een audio net zo effectief. 

Contactformulier

Bezoekadres

Arkendonk 11

4907 XT Oosterhout

Openingstijden

Maandag – vrijdag: 9.00 – 16.00 uur
Zaterdag – zondag: gesloten

Emailadres

contact@breinfijn.nl